Bajnokot avattak az NBI-ben

Szerző
2016. 05. 26.

A Battai Bulldogok a bajnok A testakademia.hu Battai Bulldogok Rugby Club az NBI Magyar Bajnokság 2015/16-os szezonjának győztese. Az ezüstérem a Fehévár Rugby Club SE nyakába kerül, a képzeletbeli dobogó harmadik fokára a Budapesti Kosok Rugby club állhat fel. Negyedik a fővárosi Medvék - Exiles RC, ötödik az alföldi projektcsapat, a SzeKerCe lett.

A Battai Bulldogok tavaly estek vissza az Extraligából, az NBI-ben magabiztosan, nyolc mérkőzésből hetet megnyerve lettek bajnokok. Csak a Fehérvár RC tudta őket legyőzni az ősz folyamán egyszer. A Fehérvári Vadkanok teljesítménye folyamatosan növekedett a szezon elejétől a végéig, a tavasz folyamán javuló játékkal bizonyították, hogy megérdemlik a 2. helyet.

A fehérvári Dezső Dávid akcióban

A Budapesti Kosok a tavaszi fordulója 1 győzelemmel és 3 vereséggel zárult, ez éppen reciproka az őszi teljesítményüknek. A tabellapontok alapján a Kosok és a MedEx azonos eredménnyel zártak, köztük az egymás elleni eredmény döntött, amiben a Kosok voltka  a jobbak, így ők a harmadikak.

Tolonganak a Kosok a SzeKerCével

Az NBI legtöb  pontját, összesen 101-et a Bulldogok irányítója, Janotka László szerezte, a legtöbb célt (7-et) Dezső Dávid (FRC), Máthé Zoltán (Bulldogok), Prakter Attila (Bulldogok) vitték.

Lendületben a MedEX

A cél- jutalomrúgás arányban a fehérvári alakulat volt a legjobb, 87%-os aránnyal, ami a Vadkanok fiatal rúgójátékosának, Őrsi Dávidnak az érdeme, aki e 65 szerzett pontjával a bajnokság második legeredményesebb játékosa.