Győzelemmel a csoportelsőség felé: Magyarország-Dánia 25-13

Szerző
2016. 10. 08.

Egy  héten belül a második győzelmét aratta a magyar rögbi válogatott az EB-selejtezőn, ezúttal a komoly játékerőt képviselő Dánia ellen október 8-án szombaton Mándokon, 1250 fős nézősereg előtt.

A pontsűrű mérkőzés első félidejét egyértelműen a Richard Williams vezetőedzővel készülő Magyarország dominálta. Az első pontokat is mi szereztük, Sarcaze Martin a 8. percben büntetőrúgást értékesített, amire a dánok még tudtak válaszolnia 10. percben szintén 3 ponttal (Beder W. Bjerdum). A továbbiakban 2 célt is szereztünk, elhúztunk a dánok előtt,  a félidőben 20-3-as állásnál mentük pihenni. Pontszerzők: Sarvace Martin 6, Katona Jonathán 5, Thomas Ducroqc (csapatkapitány) 5, Collet Gregoire 4.

A második félidő 20. percéig magabiztosan játszottunk , rögtön az elején (4. perc)  Pocskai Szabolcs céljával újabb 5 pontot szereztünk.  Dánia innentől kezdve erősített, a centersoruk érvényesülni tudott, s kedztek felzárkózni: a 7. percben Berrem W. Bjerdum berúgott egy büntetőt, majd a 72. percben Niclkas Tell célja tette izgalmassá a hajrát, ekkor 25-13 volt az állás, de a magyar védelem kitett magáért, ez is maradt a végeredmény.

A Conference 2 északi csoportot ezzel a teljesítménnyel Magyarország vezeti az őszi forduló után. A tavasszal Finnország és Norvégia ellen harcoljuk majd ki a csoportelsőséget és ezzel a feljutást.