Ismét térdre kényszerültek a Vitézek Kecskeméten

Szerző
KARC - MRGSZ
2016. 10. 19.

Az október 23-án Szegeden megrendezésre kerülő Magyar 7s Kupa után tovább dübörög majd az NBI és az NBII a tizenötös rögbiben novemberben! Október 16-án hosszú szünet után újra hazai pályán szerepelt a KARC, az NBI második körében az Esztergomi Vitézeket fogadta.

A felnőtt mérkőzés előtt a két klub utánpótlás gárdája mérte össze erejét, ahol a tavaly indult School Rugby Program növendékei léptek pályára, sokan közülük első hivatalos mérkőzésüket játszva.

A vasárnapi örökrangadó pikantériája, hogy bemutatkozott az esztergomiak új igazolása, a dél-afrikai születésű Zwlakhe Sodladla, aki játékos-edzőként dolgozik szeptember óta. A KARC egyetlen új igazolása a sérült Almási pótlására a Szentesről érkezett Döme Zsolt, aki szintén irányítóként kapott szerepet a mérkőzésen.

Az esztergomi csapat a legerősebb keretével érkeztek a Széktói Stadionba, hiszen az előző fordulóban nagyarányú győzelmet arattak a Szegedi Gorillák ellen (17-52). A KARC is győztesként zárta az előző kört a Battai Bulldogokat 24-38 arányban győzték le szeptemberben, igaz, akkor a 3 temesvári játékossal, akiket most nélkülözni kellett.

A vengédek az első percekben magukhoz ragadták a kezdeményezést, dél-afrikai irányítójuk vezetésével villámgyors akciókat vezettek, amiker csak nagy üggyel-bajjal tudtak visszaverni a hazaiak. Tíz perc kellett a KARC-nak, hogy rendezze sorait és megtörje a Vitézek lendületét.

A csapatok neve mellett csak egy-egy kihagyott büntető állt és immár a hazaiak is kimerészkedtek a bunkerből Kőműves és Fehér révén egy-egy látványos elfutásával. A játék lassan áttevődött a vendégek térfelére, akiket sorozatos szabálytaéanságok miatt büntetett Tompai játékvezető. A KARC Nagyhegyesi révén rendkívül taktikusan három büntetőt értékesítve halvány előnyre tett szert (9-0). Ez nagyobb különbség is lehetett volna, hiszen a félidő hajráját emberfeletti védekezésben bekkelte ki a vendég csapat.

A második játékrészben az első mintájára erősen belekezdtek a Vitézek, s ezúttal hamar eljutottak a célig, Zaiba, a 15. percben (9-5) és félő volt, hogy a kecskemétieknek nem lesz elég muníciójuk az ellenfél lendületének megtörésére. Azonban ismét sikerült a sorokat rendezni, bár rövid volt a kispad a fáradó hazai játékosok frissítésére, ez érezhetővé is vált az iram lassulásában. A hajrába fordulva újabb Nagyhegyesi büntető hozott némi lélegzetvételt (12-5), míg a fokozódó feszültség a véghajrában Döme és Koller tízperces pihenőjében csúcsosodott ki. A lefújás előtt rendkívül nehéz perceket éltek meg a haziak, akik végül hősiesen állták a sarat, megőrizve így csekély előnyüket a hármas sípszóig.

Így a KARC a második kör elején jelenleg a tabella élére ugrott.