NBI: A Budapest Exiles őrzi első helyét a tabellán

Szerző
2016. 11. 19.

Hazai pályán szoros mérkőzést játszottak az Esztergomi Vitézek a tavalyi magyar bajnok Budapest Exiles RFC ellen. Az NBI őszi fordulójának utolsó előtti körében november 19-én három mérkőzést játszottak, Szegeden és Székesfehérváron igazolódott a papírforma, míg Esztergomban ki-ki mérkőzést vívtak.

A Fehérvár Rugby Club 23-82-re kapott ki otthonában a Kecskeméti ARC-tól, a nagy pontkülönbség ellenére a tavaly még NB2-es Vadkanok is megvillantak. (Végeredmény: Fehérvár Rugby Club SE - Kecskeméti ARC 23-82). Szegeden a Gorillák csaptak össze a Battai Bulldogok RC-vel, a vendégek végig vezetettek a mérkőzésen. Végeredmény: FW Hungarosun Gorillák RC - testakademia.hu Battai Bulldogok 19-30 (0-12). Pontszerzők: Janotka 12, Pluhár 5, Farkasinszky 5, Teisenhoffer 3 (Batta), Kálmán 5, Györgyei 4, Petrov 5, Kovács M. 5 (Szeged).

Eközben Esztergomban nagyon kemény és látványos mérkőzést vívott a Vitézek és az Exiles. Sok passz, sok ütközés, szép célok, remek rúgások jellemezték a rendkívül szoros meccset. A játékvezető ezúttal Franciaországból érkezett, a partjelzők dr. Mátrai Norbert és Erdélyi Áron voltak. Végeredmény: Esztergomi Vitézek Rugby AFC - Bp. Exiles RFC 27-30 (17-15).

A tabella állása a rugbystat.hu oldalon követhető.