A hétvégi mérkőzések beharangozói

Szerző
2017. 03. 10.

Kecskeméten, Budapesten és Esztergomban is rögbi mérkőzést játszanak a márciusi hónap második szombatján. Az összecsapások beharangozóiban az esélylatolgatásról, valamint a csapatok gondolatairól olvashatnak:

Kecskeméti A.R.C. - Battai Bulldogok
Szombaton délután 2 órakor fogadja a kecskeméti Széktói Stadionban a Battai Bulldogokat a KARC csapata. A hazaiak a tavalyi bajnokság ezüstérmesei és így egyben a tavaszi szezonnyitó összecsapás esélyesei is, ugyanis a százhalombattaiak tavaly még a második osztályban játszottak. A 2015-16-os bajnokságot taktikai és egyben felkészülési okokból töltötte a „fakóban” a vendég csapat – nem akarták kitenni az erősen megfiatalított alakulatot a nagy különbségű vereségek okozta önbizalom vesztésnek a club vezetői. A Battaiaknak jót tett az önként vállalt száműzetés, ugyanis az őszi szezonban már nagyon sokat fejlődtek, így várhatóan nem lesz ugyanolyan sima győzelem a hazai csata a kecskemétiek részéről, mint az őszi 38-24 volt idegenben. A Bulldogok több tapasztalt játékossal is erősíteni tudtak az átigazolási időszakban, így jóval erősebb játékos kerettel állnak ki a kecskeméti visszavágóra. A  KARC természetesen most is győzni akar, de a szakmai vezető Németh Krisztián azt is megjegyezte, hogy csapatából négy játékos is hiányozni fog. Fekete Szabó Ádám sérülés miatt, Sütő László és Sütő Dániel külföldi elfoglaltsága miatt nem tud játszani a szezonnyitón, de az edző  Cristian Miu játékára sem számíthat még, a román idegenlégiós jövő héten csatlakozik majd a csapathoz. Az viszont biztató, hogy felépült a vállműtéte után Almási Bence a KARC kiváló irányítója, aki a szezonnyitón már pályára is lép.

Budapest Exiles RFC – Fehérvár RC 
Úriember biztosra nem fogad, így várhatóan kevesen veszik maguknak a bátorságot, hogy a Budapest Exiles győzelmére tegyék a voksukat a szombat délutáni fővárosi derbin a Fehérvár ellen. A „hazai” alakulat (az idézőjel annak, szól hogy az Exiles nem otthon, hanem a Budapesti KOSOK pályáján fogadja a fejér megyeieket, mert a saját pályája az esőzés miatt alkalmatlan a játékra) a bajnoki címvédő és ráadásul Fehérváron is nagy különbséggel páholta el ősszel  a nagy hagyományokkal bíró jelenleg mégis „csak” bajnoki újoncot, amely pillanatnyilag a tabella végén áll. Bár minden meccs 0-0 –ról indul, nagyobb meglepetés lenne a vendég fehérváriak sikere, mint a foci BL-ben a Barcelona 6-1es győzelme volt a PSG elleni visszavágón 4-0-as hátrányból.  A mai napig soraiban több külföldi játékost is foglalkoztató Exiles a szombat délutáni meccsen tehát nyugodtan kísérletezhet fiatal játékosok beépítésével, vagy egyéb taktikai elemek gyakorlásával. Habóczki Zsolt az Exiles elnökségi tagja szerint így is nagyon látványos mérkőzésre lehet számítani és az esélyesség terhét is el kell viselnie csapatának.

Esztergomi Vitézek – Szegedi Gorillák
„Egyszer volt Budán kutyavásár” – pontosabban a két csapat fennállása óta mindössze egyszer fordult elő az, hogy  a szegedi rögbisek legyőzték az esztergomiakat. Így tehát a hazai Vitézek most sem csak védekezni akarnak, hanem most már a gyakorlatban is szeretnék kipróbálni azokat a technikai és taktikai elemeket, amelyet az alapozás alatt gyakoroltak. Bár tudják azt is, hogy a Gorillák jelenleg talán az ország fizikailag legjobban felkészített csapatát alkotják, de bíznak abban, hogy hazai pályán a régi jó hagyományoknak megfelelően ismét esztergomi diadal születik. A Vitézek csapata a szegediekhez hasonlóan nagyon fiatal. Mindössze 2-3 idősebb, tapasztaltabb játékos van a csapatban, de így is egységesebb és jóval több csatát megélt alakulatról van szó. Várhatóan most is nagy segítségükre lesz majd a legendásan lelkes szurkolói gárdájuk, akik már szintén nagyon várják a szezonnyitást.