Lesz-e idén KARC arany?

Szerző
Tóth Rebeka
Lesz-e idén KARC arany?
2017. 06. 01.

Már csak két nap választ el minket attól, hogy megtudjuk, idén sikerül-e a kecskeméti fiúknak az ezüstből aranyat kovácsolni?

De ne szaladjunk ennyire előre...

Vasárnap 12.00-tól Kecskeméten a Széktói stadionban négy különböző meccsen mutatják meg tudásukat a magyar XV-ös rögbit játszó élcsapatok. A program kezdetére odalátogatók a Szekerce és a Budapest Exiles II összecsapását láthatják elsőként. Bár az egyharmadban helyi érdekeltségű Szekerce ritkán tud közös edzést tartani, mivel a csapat tagjait három különböző város adja, Szentes, Kecskemét és Cegléd, mégis jó az összhang, hiszen a három éve együtt mozgó srácok remek őszi szezont zártak. A Budapest Exiles II csapatkapitánya kérdésemre elmondta, hogy remek hangulatban várják a mérkőzést, bár tudják, hogy kemény ellenfélre találtak a Szekercében. Mégis úgy érzik, hogy nagy előnyt jelent számukra, hogy a döntőt játszó első csapatukkal közösen készülhettek.

14.00-tól az érdeklődők nagy harcra számíthatnak a pályán, hiszen a cél a Tisztelet kupa elnyerése, annak ellenére, hogy a Hiénák Tárnok RC-nek ez még csak a negyedik XV-ös mérkőzése lesz. A tapasztaltabb Fit World Gorillák Rugby Club lesz az "ifjoncok" ellenfele. A Szegedről érkező csapat remek lehetőségnek tartja a közös játékot, bár ők már a következő szezon meccseire koncentrálnak.

16.00-kor kezdődik a dobogó harmadik helyéért a küzdelem. A bronzért az Esztergomi Vitézek RAFC és a Battai Bulldogok szállnak harcba. Az Esztergom a dobogón szeretne maradni, mivel úgy érzik, hogy nagyszerű formában vannak és mindenképpen pozitívumként értékelik, hogy számtalan fiatal játékost tudnak felvonultatni. Ellenfelük viszont minden erővel azon van, hogy megakadályozzák az esztergomiak elképzelését. Elmondásuk szerint sokat dolgoztak a taktikai elemek kijavításán.

18.00-kor kerül sor a nap legjobban várt megmérettetésére. A Kecskeméti ARC és a Budapest Exiles RC nem először méri össze erejét döntő mérkőzésen. A játékosok már jól ismerik egymást , így nagy taktikai csatározás elé nézhetünk, hisz csak így tudnak egymás fölé kerekedni. A Kecskemét edzője úgy nyilatkozott, hogy a győzelemhez az önmaguk legyőzése vezethet, abban azonban egyet ért mindkét együttes edzője, hogy a legfontosabb a csapatként gondolkodás. Bármi lesz is a meccs végkimenetele, az biztos, hogy a csapatok eddig ismert játéka egy felejthetetlen mérkőzés élményét adják a rendezvényre látogatóknak.

A nap jó hangulatáról természetesen elsősorban a jó meccsek fognak gondoskodni, de emellett egyéb programok is várják az érdeklődőket.