Magyar klub rögbi.

Szerző

A magyarországi XV-ös rögbi alappillérei – a nemzetközi rendszernek megfelelően – a rögbi klubok. 

A klubok a sporton keresztül igazi közösségeket alkotnak, mely a rögbi játék alapvető lényegét jelenti már a kezdetek óta. Az évtizedek során számos formában működött a versenyrendszer,  a csapatok lehetőségeihez igazodva.  Hazánkban a 80-as évek eleje óta megszakítás nélkül zajló bajnokság mellett, magyar kupák, barátságos meccsek, nemzetközi tornák, nemzetköz regionális kupák  a zajlanak.    

Magyarországon jelenleg több mint egy tucat aktív klub játszik a felnőtt férfi bajnokságokban. A klubok jó része már több mint húsz éves múltra tekint vissza, nagy tapasztalattal és több felnevelt rögbis generációval  a hátuk mögött. Rengeteg férfi teheti próbára bátorságát, erejét és tehetségét az egész országot felölelő bajnoksági rendszerekben. A magyar klubok játékosai többnyire amatőr sportolók, akik igazi szenvedélyként űzik ezt a sportot, de természetesen hazánkban is játszanak külföldi játékosok, akik emelik a játék színvonalát.

A klubok többsége rendelkezik utánpótlás és női csapatokkal is, a sok edzés, mérkőzés, utazás valamint kiegészítő programoknak köszönhetően pedig igazi közösséggé, családdá kovácsolódnak össze az évek során.