Magyarország U20 – EU Barbarians U20 52-7 (32-0)

Szerző
2014. 10. 10.

A magyar u20-as rögbi válogatott 2014. augusztus 23-30 között a csehországi Brünnben vett részt a 8 csapatos EB-

Augusztus 30. szombat,  Brünn,  Dragon pálya

 


U20-AS MAGYAR JUNIOR RÖGBI VÁLOGATOTT

 

 A csapat a Svájc elleni / 7: 43/ és Moldávia elleni / 13:15/ vereségek után, az EU Barbarians legyőzésével a 7. helyet szerezte meg.

1. Rácz Bence 2. Varga Béla, 3. Petrov Tamás 4. Krepsz Áron 5. Kómár Tamás 6. Márki Roland 7. Gulyás Bendegúz 8. Gyurcsik Mózes 9. Gombás Bence 10. Czakó Attila 11. Báló Norbert 12. Dávid Márk 13. Steigerwald Ádám 14. Kósa Bálint 15. Slott Attila
Tartalékok:16. Briák Ferenc,17. Bobrovniczki Péter 18. Montanaro Attila 19. Kovács Manó Márk 20. Stiglmayer Márk 21. Őrsi Dávid 22. Antal Benjamin 23. Révfalusi Bálint

Cél: Kómár, Krepsz, Márki, Czakó / 2/, Bobrovniczky, Gulyás
Büntető: Steigerwald
Jutalom: Steigerwald / 2/, Őrsi

A barbárok a csehekre épülő 4 nemzetből álló csapat, olasz edzővel. Az előző meccsen mindössze 24:15-re maradtak alul Lettország ellen úgy, hogy 3 db sárgalapos kiállítás miatt 30 percig 14-en játszottak.Hatalmas lendülettel kezdtünk, és a 2. percben Kómár át tudott törni,a jutalom is sikerült. 10 perc múlva ismét célt szereztünk, majd egy büntetőt is értékesítettünk / 17-0/ Kőkemény csata folyt, de pontot nem értünk el. Az ellenfél folyamatosan ököllel ütötte a magyar játékosokat, amit nagy nehezen észrevett a horvát bírónk, így sárga lapos kiállítást kapott az ellenfél. Ekkor végre belendültünk, 3 céllal eldöntöttük az első félidőt / 32:0A második félidő elejétől folyamatosan cseréltünk, de 10 percig nem tudtunk átjönni az ellenfél térfelére. Sőt a barbárok célt ért el, a jutalmat is berúgta. Sajnos ezen a meccsen is kiállítottak sárga lappal megint egy magyar játékost. Ez megint nem segített. Gyakorlatilag 30 percen keresztül nem tudtunk áttörni, végül az utolsó 10 percben tört meg a jég, és berámoltunk még 3 célt.

A csapatról - A válogatott mind a 26 játékosa dicséretet érdemel, remek hozzáállással küzdött és akarta a sikert. Külön köszönet azoknak, akik nem fértek be a szűkebb keretbe, de vállalták a felkészülést.Fontos szempont volt továbbá, hogy valamennnyi játékos pályára lépett az EB-n.Kiemelkedően teljesített Gyurcsik Mózes, aki kiapadhatatlan energiával szinte minden akcióban részt vett. Minden meccsen hatékonyan, kőkeményen és fáradhatatlanul küzdött Varga, Kómár , Márki és Gulyás. Nagy feladatot vállalt magára és jól küzdött Czakó Attila, a kapitány, aki a számára ismeretlen 10 poszton játszott / 9-es helyett/, csakúgy mint Steigerwald Ádám, aki a center posztot vállalta fel / szélső helyett/. Külön dicséret illeti Báló Norbit, aki ezúttal szélsőként játszott, valamint a csapat legfiatalabb tagját Dávid Márkot, aki centerként lépett pályára, a támadásokban mindketten hiba nélkül teljesítettek.A srácok 7 nap alatt 3 meccset játszottak, simán bírták a nagy terhelést.A csapatban 8 játékos 94-es születésű volt, immáron három éve játszanak a korosztályos válogatottakban, munkájukat az EB végén köszönte meg a stáb. Ők a felnőtt nemzeti csapatnál folytathatják.