Szeged - Fit World Sportegyesület HUNGAROSUN Gorillák Rugby Club

Szerző

A klub a szegedi rögbis hagyományok méltó folytatója, felnőtt csapata évek óta stabil Extraliga-szereplő. 

Alapítás éve: 2004

A klub otthona (pálya, klubház): 6723 Szeged, Etelka sor 3.

Honlap: www.rugbyszeged.hu
Facebook: www.facebook.com/gorillakrugbyszeged
Kapcsolat: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Telefon: 30/ 697-0906, 30/ 504-9614

Edzések:

Ffi Extra Liga, junior: Hétfő, Szerda és Péntek 19:00 - Szeol pálya
6-12 éves: Szerda, Péntek 16:30 - Szeol pálya
12-16 éves: Kedd, Csütörtök 17:00 - Szeol pálya
NB2, egyetemi és női: Csütörtök 17:30 - Szeol pálya

Szegeden 1993 óta van rögbi. Az első csapat az 1. Szegedi Rögbi Klub, Mogorva Gorillák néven vált ismerté a városban és az országban. A Mogorvák pár éves működésük alatt megjárták az első osztályú bajnokságot, több játékos is szerepelt a különböző korosztályos válogatottakban.  A tudásukat szerb, horvát, román, német, svéd, cseh és francia csapatokkal is összemérték. 2003-ban egy kicsit megpihentek...

A Fit World Sportegyesület 2004-ben alakult. Az alapítói között található néhány játékos a régi csapatból, de ők ma már leginkább edzőként vagy támogatóként vesznek részt a csapat életében. Az FWRC 2009-ben felvette a Gorillák nevet is, ezzel is bizonyítva, hogy a fiatalok tisztelik a  hagyományokat. 2014-től a csapat fő támogatója nevével, HUNGAROSUN Gorillák RC néven indul a bajnokságokban.

Jelenleg 100 körüli sportoló vesz részt rendszeresen a csapat edzésein már 5-6 éves kortól, fiúk és lányok vegyesen. 2010-től önálló női felnőtt csapatunk is szerepelt a 7’s bajnokságban, jelenleg az U15 lányoknál tart a csapatépítés. A férfiak és a fiúk mind a 7’s, mind a XV bajnokságokban pályára lépnek. A rögbi XV bajnokságban szereplő férfi csapatunk kerete az utóbbi évek eredményes utánpótlás nevelése révén megfiatalodott, mellettük kiemelkedően sikeres U19 és U16 olimpiai rögbi csapatokban folyik a felkészülés a nagy csapatba kerüléshez.

A bajnokságokban a város egyetemistái önálló csapattal is szerepelnek SZTE EHÖK SE néven. A csapatnak van több külföldi tagja, akik néhányan a felnőtt XV bajnokságban is játszanak, a szegedi klubban így szerepel francia, német, angol, sőt japán nemzetiségű játékos is. A játékos áramlás a másik irányba is működik, szegedi nevelésű játékosok játszanak vagy játszottak angol, francia, és egyesült államokbeli csapatokban.

A Gorillák kiemelten jó kapcsolatot ápolnak határ közeli szomszéd országbeli klubokkal. Rendszeresen játszunk felnőtt, valamint utánpótlás mérkőzéseket szerb és román rögbi csapatok ellen.

A klub kezdetektől nagy hangsúlyt fektet az utánpótlás képzésre. A helyi nevelési intézményekben rendszeresen szervezünk bemutató órákat, illetve a városi sportigazgatósággal együttműködve minden évben rendezünk általános és középiskolák részére városi diák tornákat, bajnokságot.

A versenysportként működő olimpiai 7s rögbi és a hagyományos uniós rugby XV szakágak mellett a szegedi klub támogatja a szabadidős érintős (touch), strand (beach) és kerekesszékes rögbi változatokban szerveződő helyi kezdeményezéseket is. Cél az, hogy mindezek által növekedjen a rögbi ismertsége és elfogadottsága Szegeden és környékén.