Fehérvár Rugby Club

Szerző

A Fehérvár Rugby Club az ország egyik legpatinásabb rögbi klubja, történetünk három évtizeddel ezelőttre nyúlik vissza. Klubunk különleges, úttörő szerepet vállalt a magyar rögbi életében, létrehozta az ország első utánpótlás csapatát (1990), majd az első női rögbi csapatát is (2000)
Fehérvár Rugby Club

Alapítás éve: 1985
Jelmondat: „Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál!”
A klub otthona: Körém rögbi pálya, 8000 Székesfehérvár Zombori út 21.

Honlap: www.fehervarrugby.hu
Facebook: Fehérvár Rugby Club
Kapcsolat: Gyolcsos Ferenc ügyvezető alelnök, 0036 30 282 7413

Edzések:
mini, kölyök: szerda, péntek 16:00
kadett, junior: kedd, csütörtök, péntek 17:00
női: kedd, csütörtök, péntek 17:00
férfi: péntek 18:00 

Már 1990-től végzünk utánpótlás-nevelést, így a legnagyobb hagyományokkal rendelkezünk az országban, csakúgy, mint az iskolai rögbi oktatásban, mellyel 1999 óta Székesfehérvár város több iskolájában foglalkozunk. Az utánpótlás korú fiúk és lányok számára nem csupán az edzésekkel, mérkőzésekkel biztosítjuk a szabadidő hasznos és egészséges eltöltését, hanem különböző közösségi programokat is szervezünk számunkra (pl. karácsonyi, farsangi ünnepségek, vízitúrák). Ezzel segítjük a fiatalokat egy pozitív közösséghez tartozni, tanítjuk őket (s ők maguk is egymást) azért együtt dolgozni.

Különösen büszkék vagyunk hatszoros magyar bajnok női csapatunkra, amelynek tagjai az olimpiai 7’s rögbi válogatott gerincét alkotják.

2012 tavasza óta a Fehérvár Rugby Club Súlyemelő szakosztálya is működik Bakos Károly egykori olimpikon vezetésével.