A Magyar Rögbi Szövetség Hivatalos Közleménye

A tegnapi napon (2018. március 28-án) egy közösségi médiaoldal nem hivatalos információi alapján értesültünk arról a sajnálatos tényről, hogy a Budapesti Kosok rögbicsapatot kizárták arról a pályáról, amelyen eddig edzett.
A budapesti helyszínű pályáról való kitiltástól mind a Szövetség, mind Kiss Antal elnök úr elhatárolódik. Sem tudomásunk, sem közünk nem volt ehhez az intézkedéshez. Bár hivatalosan erről sem a klub, sem a pályaüzemeltető nem értesítette a Szövetséget, igyekszünk mindent megtenni azért, hogy a Budapesti Kosok mielőbb visszatérhessenek a pályára, és folytathassák munkájukat.
Továbbá hangsúlyozzuk, hogy a Magyar Rögbi Szövetség, valamint Kiss Antal elnök úr is folytatja azon célkitűzését, hogy Budapesten is megteremtse a játékosokhoz és a rögbihez méltó, megfelelő és tisztességes azon körülményeket, melyek a vidéki csapatok számára már adottak. Ehhez mind az anyagi, mind a szaktudásbeli hátteret ahogyan eddig is, továbbra is biztosítani igyekszik. A Magyar Állam nyújtotta fejlesztési támogatás továbbra is a Szövetség rendelkezésére áll; a fővárosi rögbipálya létrehozása, vagy egy meglévő sportpálya felújítása, átalakítása egyelőre rajtunk kívül álló akadályokba ütközik, mivel nincs olyan hozzáférhető helyszín a látókörünkben, amely mind jogi, mind szakmai, mind fizikai értelemben találkozási pont lehetne a rendezett, megfelelő színvonalat képviselni tudó játék számára.
Kérünk minden klubvezetőt, hogy ehhez hasonló súlyú probléma esetén ne közösségi médiaoldalakról tájékozódjanak, hanem keressék fel az illetékeseket hiteles információkért!

 

2018. március 29.
Budapest

Bezár