SZTE EHÖK SE RÖGBI SZAKOSZTÁLY

Szerző

AZ Az SZTE EHÖK SE rögbisei a MEFOB élmezőnyébe tartoznak.

 

Alapítás éve: 2009
Székhelye: 6725 Szeged, Szentháromság u.34.
A klub otthona (pálya, klubház): 6723 Szeged, Etelka sor 3.

Honlap: www.ehokse.hu 
Szakosztályvezető: Hardi Tamás
mail:  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Telefon: 30/ 504-9614

Edzések:
Rugby XV: Hétfő, Szerda és Péntek 19:00 - Szeol pálya
Olimpiai 7s rugby – férfi és női: Csütörtök 17:30 - Szeol pálya

Az SZTE EHÖK SE rögbi szakosztálya már az egyetemi egyesület alapítása óta fennáll és a sportág egyre nagyobb népszerűségnek örvend az egyetemisták körében. A tanulás mellett a rögbi kitűnő rekreációs lehetőséget és közösségi programot kínál, amely változatos mozgáskultúrájával és sajátos közösségépítő jellegével hódítja meg a hallgatókat. 

Jó példa erre a Gólyatáborok programjai, a JUGYU vagy a Medikus Kupa sportrendezvényein, illetve EFOTT-on való megjelenés és más ifjúsági fesztiválokon való részvétel, amelyek révén sok új barátság szövődik országhatáron innen és túl is..

Az SZTE EHÖK SE rögbisei az indulás óta az egyetemi csapatok élmezőnyébe tartoznak, sorra nyerik a bajnokságokat, melyek közül kiemelkedik a Magyar Egyetemisták és Főiskolások Országos Bajnoksága. Ezt a szegediek az elmúlt években többször meg is nyerték.

Az SZTE EHÖK támogatásával a rögbis szakosztály sportolói a Fit World Sportegyesület HUNGAROSUN Gorillák RC fiók csapataként az egyetemi bajnokság mellett önálló csapatként már a magyar bajnokságban is sikeresen szerepelnek mind az olimpiai 7s, mind az uniós XV szakágban, öregbítve ezzel a szegedi felsőoktatás hírnevét.

Ha tehát egy győztes csapathoz akarsz tartozni, várunk! Tudod: Lehetsz kövér, sovány, alacsony, magas, erős, gyenge vagy akár ezek kombinációja; a csapatban lesz helyed!

Bezár