Szakmai egyeztetés Bukarestben

Szerző
2016.11.17.

A Rugby Europe regionális szakmai konferenciája zajlik november 17. és 20. között a romániai Bukarestben. A balkáni és kelet-közép-európai szakmai egyeztetésen Debreczeny Dénes technikai igazgató és Tóth András Kálmán GIR koordinátor képviseli a Magyar Rögbi Szövetséget.

A további résztvevők a szerb, moldáv, horvát technikai igazgatók,a román profi klubok vezetői és edzői, válogatott edzők, valamint helyi regionális fejlesztési tisztek.

Az első napon a Rugby Europe férfi 15-ös rögbi osztályai, azaz a tier 1-2-3 között tapasztalható különbségek,  a román bajnokság és a nemzeti válogatott közötti különbségek megvitatása folyt, valamint a háromnegyed és a tolongás edzése egy profi válogatottnál, illetve videóelemzés voltak a főbb témák.

A tudásmegosztáson és eszmecserén alapuló konferencia kapcsolatépítésre is remek. “A jövőben az U18-as versenylehetőségek bővítése céljából közös bajnokságot szervezünk Szerbiával, ezen túl pedig megpróbáljuk a magyar rögbi szövetséget a román profi klubbokal összekötni" - mondta el Tóth András Kálmán.