Legjobb játékosaink 2016-ban: év játékosa jelöltek

Szerző
2016.11.23.

A Magyar Rögbi Szövetség idén is több kiváló játékost jelölt három kategóriában az Év Játékosa 2016 cím elnyeréséreA jelöltek közül az Év Játékosát kategóriánként a megfelelő testületek (a kategóriában érintett MRGSZ teljes tagú sportegyesület vezetője, a játékvezető testület elnöke, az MRGSZ elnöksége képviseletében az elnök, az MRGSZ technikai igazgató, a kategória szövetségi kapitánya) szavaz titkosan. Az eredmény november 30-án kerül nyilvánosságra, a Magyar Távirati Iroda közleményében.

2016 év játékosa díjra a jelölő bizottságok (férfi szövetségi kapitány – Richard Williams, technikai igazgató – Debreczeny Dénes, játékvezető testület – Tompai Zoltán,  női szakvezetés 2016: Gyolcsos Ferenc, Tóth István, Solti Zoltán,) az alábbi kategóriákban a következő jelölteket állították (ABC-sorrendben):

Férfi 7's kategória

Drabbant Dávid  (Budapest Exiles RFC)

A 7’s válogatott pillére, és legtöbbet fejlődött játékosa. A magyar 7-es bajnokságban klubja meghatározó játékosaként kiemelkedően teljesített. Részt vett az összes ( nyolc nap) válogatott felkészülési eseményen, és klubja hazai mérkőzésein.

Stiglmayer Márk (Esztergomi Vitézek Rugby AFC)

A 7’s válogatott centere, a legcélerősebb játékosként12 tétmérkőzésen 8 célt szerzett, valamennyi meccsen kezdőként lépett pályára. Példaértékű teljesítményt nyújtott  az egyéni edzésmunkában, és csapatjátékban. Részt vett az összes ( nyolc nap) válogatott felkészülési eseményen, és klubja hazai mérkőzésein.

Női 7s kategória

Gránitz Zsuzsanna (Tárnok Rugby Club):

A válogatott 18 éves centerjátékosa, klubjának meghatározó egyénisége. 2016-ban először lépett pályára felnőtt válogatottként, s rögtön a kezdő csapat centereként kapott helyet. Az Európa-bajnokság egyik legponterősebb játékosaként áttöréseivel sokat lendített a csapat támadó játékán, sokra hivatott fiatal tehetség.

Gyolcsos Mária (Fehérvár Rugby Club)

Az Európa-bajnokságon a hátán vitte a csapatot,  a két tornán egymaga 16 célt, összesen 80 pontot szerzett. A tavasszal egy elit 7s csapatban, a Ramblin Jestersben is bemutatkozott Londonban.  Klubjának elnökségi tagjaként utánpótlás tornák és női rögbi programok szervezőjeként, illetve a Magyar Rögbi Szövetség kommunikációs vezetőjeként évek óta sokat tesz a magyar rögbiért.

Huszti Katalin (Fehérvár Rugby Club)

A női válogatott csapatkapitánya, egyesületének húzóembere.  A 2016-os évben, csakúgy mint az elmúlt években, a női rögbi fejlesztésében, népszerűsítésében, a válogatott csapatba fektetett rengeteg munkájával, példaértékű hozzáállásával, kitartásával és nagyszerű játékával tűnt ki a mezőnyből. Ezen kívül a magyar rögbi építéséért is sokat tesz, mint a Medvék RCE edzője és kommunikációs munkatársa.

Férfi XV-ös kategória

Czakó Attila (Budapest Exiles RFC)

A válogatott 9-ese, minden mérkőzésen kezdőként szerepelt, ősszel a csapat legjobb teljesítményt elérő játékosainak egyikévé vált. Kiegyensúlyozott, megbízható csapatember. Klubja bajnoki címének megszerzésében meghatározó szerepet vállalt.

Máthé Zoltán (testakademia.hu Battai Bulldogok RC)

A válogatott sarkazója, minden mérkőzésen kezdőként szerepelt, tavasszal a csapat kapitányaként segítette a válogatottat, ősszel a csapat legjobb teljesítményt elérő játékosainak egyikévé vált. Klubjának húzó játékosa, kiváló csapatember.