Döntőt ér az Exilesnak a győzelem

Szerző
KM
2017.04.12.

34:33-ra győzött az Esztergom ellen és így szinte biztosan döntős a címvédő Budapest Exiles.

Amolyan elődöntő volt a KAC pályán a férfi NB1-ben a két csapat mérkőzése. Az első félidőben az Esztergom megállíthatatlan volt, és 26:8-ra vezetett. Szünet után viszont a csapatként jól funkcionáló hazaiak nemcsak megfordították a találkozót 27:26-ra, de egy újabb céllal és az azt követő sikeres jutalomrúgással (34:26) nagyon feladták a leckét a vendégeknek. A vége nagyon izgalmasan alakult, de kiegyenlíteni már nem tudtak az esztergomiak. A Budapest Exiles ha hozza a "kötelezőt", akkor bejut a fináléba és megismétlődik a tavalyi döntő a Kecskemét ellen.
Statisztika:
Bp. Exiles RFC
cél: Benaniba, Németh, Juhász, Montanaro, Lloyd 1-1-1-1-1
jutalomrúgás: Foucaut 3
büntetőrúgás: Foucaut 1

Esztergomi Vitézek RC
cél: Sodladla, Suiogán, Sovány 1-1-1
jutalomrúgás: Kis 2, Sodladla 1
büntetőrúgás: Kis 3, Sodladla 1

Czakó Attila (Bp. Exiles): - A változás szele is benne volt a győzelmünkben. Az első félidőben az erős széllel szemben a rúgásaink nem nagyon jöttek be. A második félidőben kevesebbet is hibáztunk, a szélre kitett labdákat a szél vitte, és ezzel nagyon sok területet nyertünk, megspóroltunk olyan birkózásokat, amik megnehezítették volna a játékunkat. Szerencsére sok célt bevittünk, és megfordítottuk a mérkőzést. Kár a végén bekapott célért, de az egypontos előny elég volt. A Kecskeméttől legutóbb nagyon kikaptuk, úgyhogy biztosan nem bízzuk el majd magunkat ellenük.

Jámbor Attila (Esztergomi Vitézek RC csapatkapitánya): - Azért nem győztünk, mert sok a fiatal, és még nem szoktunk össze csapatként. Talán el is bíztuk magunkat, és kicsit elaludtunk a második félidőre, de semmiképp se gondolom, hogy ne bírtuk volna erővel. Nem hiszem, hogy elfáradtunk volna. A győzelem volt a cél, de építjük a jövőt.