Újabb nagyszerű eredmény a lányoktól!

Szerző
2016. 05. 14.

Újabb nagyszerű eredményt ért el a magyar női rögbi válogatott a franciaországi Nancy-ban megrendezett Stanislas Sevens nemzetközi tornán. Az európai szinten is rangosként jegyzett 16 csapatos megmérettetésen a 4. helyen végeztek a hölgyek, mely remek előjel a nyári Európa-bajnokság előtt.

Az európai A csoport nagyon erős mezőnyében, a négyszer négyes csoportok csatájában a magyar válogatott Romániával, Dániával és Izraellel került egy csoportba.

Első mérkőzését Izrael válogatottja ellen vívta a magyar csapat, amelyet 19-5-re megnyert. Második csoportmérkőzését Dánia ellen szintén 19-5-re nyerte a magyar alakulat. Harmadik csoport mérkőzésén a román válogatott ellen 27-0-ra kikapott. A meccsen kiütköztek a hiányosságok és fejben szétesett a csapat.

Izrael - Magyarország 5-19 (Pontszerzők: Vitéz 9, Gránitz 5, Huszti 5,)

Magyarország - Dánia 19-5 (pontszerzők: Gránitz 12, Vitéz 5, Fehér 2)

Románia-Magyarország 27-0

A második napon a C-csoport első helyezett csapatával, Csehországgal kellett megküzdeni a négy közé jutásért. A találkozó végül 26-5-ös magyar győzelemmel zárult. A döntőbe jutásért a tavalyi győztes Németország ellen mérkőztek a magyarok. A kiélezett mérkőzésen végül 15-12-es német siker született.

Csehország - Magyarország 5- 24. (Pontszerzők: Győr 12, Gyolcsos 10, Fehér 2)

Magyarország - Németország 12-15. (Pontszerzők: Vitéz 7, Gyolcsos 5)

Románia -Magyarország a 3. helyért 15-7. (Pontszerzők: Gyolcsos 5, Fehér 2)

A harmadik helyért vívott küzdelemben ismét a román válogatott jutott ellenfélnek. A mérkőzés első 5 pontos célját Gyolcsos Mária szerezte, míg a jutalomrúgást Fehér Csilla értékesítette, ezzel 7-0 volt az állás Magyarország javára. Az első félidőben két magyar védekezési hibát kihasználtak a románok, és 10-7-re átvették a vezetést. A második félidőben ismét sikerült a románoknak 5 pontot szerezni, így 15-7-re megnyerték a mérkőzést.

KÉPGALÉRIA